5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın iyi standartlara ve yönetmeliklere elverişli olup olmadığını sınırlamak midein etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın merdiveni, ivedi durumlarda emin bir şekilde binadan tahliye çıkarmak midein kullanılan hayati bir emniyet tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse hane olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak belirli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) sınırlı durumlara gereğince TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik simultane bapnın rahat açılması bağırsakin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli bir yalaz dayanımı süresine sahip olması veya yangın sırasında kötü intikalini engellemesi üzere standartlara amelî olmaları gerekmektedir.

→ Yangın merdiveni baplarının kendiliğinden kapanma özelliği olmalı ve panik bar, yaylı menteşe, kötü sızdırmaz fitili olmalıdır. 

Kanatlar içinde uygun yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı ciğerin destek plakaları mevcuttur.

Kötü sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı ismi ile bile malum bu baplar, Yangın Çıkış Kapısı itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Bir numara Kanatlı Yangın Bapları; Hiç kanatlı tasarımıyla, mikro mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın takkadak emin bir çıkış sağlar.

Yangın vakaları birşunca bünyeda en pıtrak karşılaşılan ve kritik tehlikelere sırat açan afetlerden birisi Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çkırmızıışma alanlarında güvenliğin sağlanması amaçlanır.

Yangın merdiveni bapsı binaların ivedi çıkış kapısı olarak bakım gharabelik ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Birinci sınıf ve Yangın kapısı istanbul fiyatı dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın kapıları farklı malzemelerden imal edilebilmektedir.

Report this wiki page